×

Tips för lyckad golvläggning i Stockholm

Tips för lyckad Golvläggning Stockholm

Det finns flera olika sorters golv du kan lägga, däribland laminatgolv och trägolv. Att lägga ett trägolv anses ofta vara ett avancerat projekt. Om du är en skicklig golvläggare kan du dock lyckas med projektet bara du vet vad du ger dig in på. Här delar vi därför med oss av handfasta tips. Känner du dig osäker på dina färdigheter bör du dock ta hjälp av proffs på golvläggning i Stockholm.

Så lyckas du med din golvläggning Stockholm

Att lägga ett trägolv är en uppgift som skrämmer de flesta bostadsägare. Det är långt ifrån alla hemmafixare som redo för en utmaning som denna. Ett vackert trägolv kräver nämligen noggrann planering och även viss kunskap och färdighet.

 

Vi kommer inte försöka guida dig igenom golvläggningen steg för steg – informationen nedan syftar snarare till att hjälpa dig undvika vanliga misstag. Om du är modig nog att ta dig an detta projekt bör du ta till dig dessa råd för att öka dina möjligheter att lyckas. Men samtidigt vill vi understryka att mod och jävlaranamma är långt ifrån allt som krävs. Så det kan ändå finnas anledning att anlita ett företag som utför golvläggning i Stockholm om du vill försäkra dig om att få ett perfekt resultat.

Ta en titt på undergolvet

Precis som du vill bygga ditt hus på en stabil grund vill du också lägga ditt nya trägolv på ett bra undergolv. Därför bör du börja med att inspektera undergolvet. Säkerställ att undergolvet är i gott skick och att det är relativt jämnt. Om det inte är jämnt behöver du jämna ut det innan du går vidare. Detta kan göras på olika sätt, däribland att lägga ytterligare ett lager plywood för att skapa en jämn och stabil grund att lägga trägolvet på.

Ge golvplattorna tid att acklimatisera sig

Som du säkert känner till kan trä expandera eller kontrahera beroende på ökad respektive minskad fuktighet. Detta kallas att träet sätter sig, men det är något som ibland glöms bort vid golvläggning i Stockholm.

 

Därför är det viktigt att låta trägolvet acklimatisera sig. Detta gör du genom att placera ut golvplattorna på golvet i ungefär en veckas tid innan du lägger golvet. Se till så att luftkonditioneringen och värmen i rummet är på normala nivåer under denna tid. På så vis ger du ditt nya trägolv möjligheten att acklimatiseras och sätta sig.

Köp eller hyr verktyg för golvläggning Stockholm

Till att börja med är det viktigt att du har de rätta verktygen för att lägga ett golv. Genom att utrusta dig med den rätta verktygslådan kommer du både underlätta ditt arbete och få ett bättre slutresultat. Som absolut minimum bör du köpa eller hyra följande verktyg för denna typ av golvläggning i Stockholm:

 

  • Geringssåg, bordssåg och/eller lövsåg
  • Hammare
  • Distansklossar och slagkloss
  • Vinkelhake
  • Tumstock

 

Exakt vilka verktyg du väljer att använda är såklart upp till dig. Men genom att välja rätt utrustning för jobbet är du väl förberedd att börja arbeta. Och förhoppningsvis ger detta tips och de övriga tipsen dig en flygande start på projektet!

6 Apr 2021

GRATIS OFFERT HÄR

Gör som alla andra och kontakta oss idag för en gratis offert om ert golv. Vi har massa nöjda kunder och lovar ett rimligt pris på golvläggning eller slipning

Gratis offert